Herra katsoo taivaasta, onko ketään, joka etsii Jumalaa

Valitus yleisestä turmeluksesta

”Hullu sanoo sydämessänsä: ’Ei ole Jumalaa’.

Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa; ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on.

Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa.

Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään.

Eivätkö he mitään käsitä, kaikki nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä minun kansaani eivätkä avuksensa huuda Herraa ?

Siinä heidät valtaa kauhu, sillä Jumala on läsnä vanhurskasten sukukunnassa. Te saatatte häpeään sorretun aikeet, mutta Herra on heidän turvansa.

Oi, että Israelin pelastus tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee, Israel iloitsee.”

Psalmi 14

Epäuskoiset syyttävät kristinuskoa syyllistämisestä. He eivät ymmärrä, että kaikki synnit saa jokainen pestä pois Kristuksen verellä, eikä uskovan tarvitse kantaa syyllisyyden tunteita sen jälkeen. Syyllisyyttä joutuvat kantamaan vain ne, jotka ovat kääntäneet selkänsä Jeesukselle ja Jumalan tahdolle. He ovat kapinallisia omasta tahdostaan ja mieluummin kulkevat tämän maailman herran mukana, joka aiheuttaa vain pahaa oloa.

Maailmassa vallitsee sekä hyvä, että paha. Mitään kompromissia ei ole olemassa. Jokainen tekee itse valintansa, kumman joukoissa haluaa ikuisuutensa viettää. Jos kuitenkin omatunto kolkuttaa sydämeen, ovella seisoo silloin Jeesus, joka kutsuu mukaansa vapauteen. Syyllisyydentunne ei siis ole lopulta huono asia, vaan se kutsuu tekemään parannusta. Syyllisyydentunne on kuin sisäinen hälytyskello, joka ilmoittaa ihmiselle, että jokin ei ole nyt ihmisen omissa elintavoissa oikein. Paatunut sydän ei tunne huonoa omaatuntoa, ja se on jo vaarallinen tila ihmisessä.

Kristityn vapauden tunne ei ole paatumusta, vaan se on puhdasta vapautta Kristuksessa. Sitä vapauden tunnetta ei voi itsesuggestiolla saada aikaan, vaan sen aiheuttaa vain Jumalan lähettämä Pyhä Henki, joka antaa sisäisen rauhan. Olet silloin sovinnossa Luojasi kanssa ja millään muulla ei ole niin suurta merkitystä.