Jeesuskin oli sielunvihollisen kiusattavana

”Sitten Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti häntä erämaassa, ja perkele kiusasi häntä neljäkymmentä päivää. Eikä hän syönyt mitään niinä päivinä, mutta kun ne olivat päättyneet, tuli hänen nälkä.

Niin perkele sanoi hänelle: ’Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi.’

Jeesus vastasi hänelle: ’Kirjoitettu on: ’Ei ihminen elä ainoastaan leivästä.’

Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat ja sanoi hänelle: ’Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun.’

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ’Kirjoitettu on: ’Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman.’

Niin hän vei hänet Jerusalemiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: ’Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: ’Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua’, ja: ’He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’.

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ’Sanottu on: ’Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi’.

Ja kun oli kaiken kiusattavansa kiusannut, poistui perkele häneen luotaan ajaksi. Ja Jeesus palasi Hengen voimassa Galileaan; ja sanoma hänestä levisi kaikkiin ympärillä oleviin seutuihin. Ja hän opetti heidän synagoogissaan, ja kaikki ylistivät häntä.”

Luukas 4 : 1 – 15

Joillekin tämä Raamatun tarina voi kuulostaa sadulta, mutta minä uskon että se on totta, koska vihollinen kiusasi minuakin vastaavalla tavalla yli 25 vuotta sitten. Asuimme silloin korkeassa kerrostalossa ja seisoin asuntomme parvekkeella. Kuulin vihollisen houkutuksen hypätä alas parvekkeelta. En ollut sairas enkä masentunut, enkä käytä päihteitä. En ollut myöskään paastonnut. Koko tilanne tapahtui keskellä kirkasta päivää.

Vihollinen vakuutteli minulle, että osaan lentää ja noin viiden minuutin ajan se tuntui täysin mahdolliselta ajatukselta, että voisin lentää ilmassa satuttamatta itseäni. Se oli huikea vapauden tunne, ja samalla se tuntui aivan luonnolliselta, niinkuin kaikkien ihmisten kuuluisi osata lentää. Vihollinen tekeytyi kirkkauden enkeliksi ja yritti siten harhauttaa minua vaarallisella kehoituksella. Onneksi kieltäydyin. Nyt jälkikäteen ajateltuna se tapahtuma tuntuu kuin unelta, vaikka se tapahtuikin todellisuudessa ja hereillä ollessa. Vihollinen siinä koetteli uskoani hetken aikaa.

Ehkä jokainen uskova joutuu jossain vaiheessa elämäänsä vihollisen koeteltavaksi, kuten Jeesuskin joutui. Ei kuitenkaan välttämättä samalla tavoin, sillä vihollisen keinot ovat monenlaiset. Jeesus muistutti kirjoituksista, osoittaakseen, kuinka tärkeää Raamatun Sana on. Vihollinen myös muistutti kirjoituksista, mutta valheellisessa tarkoituksessa, ja sen vuoksi jokaisen on tärkeää tuntea itse koko Raamattu, ettei tulisi harhautetuksi.

Tietysti paras suojakeino sielunvihollista vastaan on päivittäinen rukous ja hyvä Raamatun Sanan tuntemus. Taivaan Isä ei houkuttele meitä tekemään mitään outoa, pahaa tai vaarallista. Taivaan Isän suojelusta ja runsasta siunausta sinulle !