Me olemme Jeesuksen ystäviä, kun toteutamme Hänen tahtoaan

”Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä.

En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.

Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi.

Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.”

Johannes 15: 14 – 17

Jeesus sanoi nämä sanat opetuslapsilleen, mutta me kaikki olemme Hänen opetuslapsiaan ja Isä ja Poika ovat ikuisesti samoja, kaikille ja kaikkialla. Jeesuksen käsky on sama kuin Jumalan kymmenen käskyä. Kymmenen käskyä vain erittelee lähimmäisen rakkauden ja kunnioituksen tarkemmin.

Taivaan portilla meitä mitataan sillä, kuinka olemme kohdelleet maan päällä muita ihmisiä. Periaatteessa lähimmäisen rakkaus on yksinkertainen tehtävä, mutta käytännössä välillä hyvin haastava. Jokainen tekee siinä virheitä.

Jeesus otti virheemme, heikkoutemme ja syntimme pois ristillä, jotta me voimme pelastua, sillä kukaan ei voi pelastua omilla ansioillaan. Hän ei hylkää meitä heikkouteemme, vaan Hän on valmistanut meille voiton Hänessä. Vaikka olemme itsessämme heikkoja, vahvistumme Kristuksen rakkaudessa ja armossa tekemään sitä hyvää, mitä Hän tahtoo meidän tekevän.

Jeesus on valinnut meidät – myös sinut – ja se on turvallista tietää, sillä Hän ei tee vääriä valintoja. Ei kuitenkaan niin, että ylpistyisimme, vaan niin, että meillä olisi pelastusvarmuus Hänessä.

Taivaan Isän siunausta ! Rukoilethan muiden puolesta. katso täällä