Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen

”Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman.

Sillä katsokaa, kuinka suurta intoa juuri tuo Jumalan mielen mukainen murehtimisenne on saanut teissä aikaan, mitä puolustautumista, mitä paheksumista, mitä pelkoa, ikävöimistä, kiivautta, mitä kurittamista! Olette kaikin tavoin osoittaneet olevanne puhtaat tässä asiassa.”

Paavalin toinen kirje korinttolaisille 7 : 10 – 11

”Mitä on Jumalan mielen mukainen murhe ? Miksi Jumala haluaa meidän murehtivan ? Eikö Jumala ole rakkaus ? En minä halua uskoa Jumalaan joka aiheuttaa murheita, onhan niitä jo muutenkin.” Esimerkiksi näitä kysymyksiä tämä Raamatun lause voi herättää sinussa, jos et vielä usko.

Jumalan mielen mukainen murhe on synnintuntoon heräämistä.

Synnintuntoon herääminen tapahtuu siten, että totuus maailmasta ja myös omasta itsestä valkenee, ihan kuin silmien edestä vedettäisiin pois samea verho. Siihen asti olet pitänyt monia maailmassa tapahtuvia syntejä ’normaaleina’ asioina ja oma minäkuvakin on ollut kohtuullisen viaton. Olet ehkä sanonut itsellesi: ’Kaikki muutkin tekevät näin, miksi en siis minä voi tehdä samaa, enhän ole siinä muita huonompi’.

Kun totuus avautuu Pyhän Hengen kautta, tulet ensin murheelliseksi, et halua olla tuo syntinen, joka uudesta minäkuvasta paljastuu. Kaikki tehdyt synnit näyttävät yhtäkkiä likaisemmilta kuin ennen. Hirvittää katsoa itseään peilistä, hävettää paljon. Siinä hetkessä voi tulla katkeria ajatuksia, ettei halua uskoa Jumalan olemassaoloon ollenkaan, koska Hän näyttää noin rumaa minäkuvaa peilistä. Voi tulla ajatuksia, että Jumala valehtelee, eikä Hän rakasta. Ehkä haluat siinä tilanteessa vain puolustella itseäsi sillä, että nykymaailma on erilainen kuin kaksituhatta vuotta sitten. Mitä tahansa selitykset ovatkin, häpeän tunne ei jätä sinua rauhaan. Tekee ehkä mieli kiukutella uskoville ja jopa Jumalalle, ihan niin kuin lapsi kiukuttelee, kun häntä vanhemmat ojentavat. Jos jatkat tätä vastustelua, etkä antaudu totuudelle, voit ehkä tuntea masennusta, ehkä myös itkettää. Jokainen uskova on käynyt tämän vaiheen läpi omassa elämässään. Ihan jokainen.

Se on Jumalan mielen mukaista murhetta, mutta ei sen vuoksi, että Jumala olisi julma, vaan sen vuoksi, että juuri silloin Jumala kutsuu sinua rakkautensa ja armonsa syleilyyn, turvaan ja hellään huomaan, pois maailman pahuudesta ja eksytyksestä. Hän ei odota sinulta siinä hetkessä täydellisyyttä, vaan ainoastaan luottamusta Häneen. Armo on ilmainen lahja Jumalalta ihmiselle, jonka Jeesus – Jumalan Poika – kävi lunastamassa ristinkuolemalla meille kaikille, vaikka kukaan meistä ei sitä ansaitse.

Armo vaatii kuitenkin yhden asian ennenkuin se tulee todeksi: sinun täytyy tunnustaa kaikki syntisi rehellisesti ja selittelemättä Jumalalle rukouksessa tai luotettavan sielunhoitajan välityksellä ja pyytää niitä Jeesuksen veren kautta anteeksi. Sinun täytyy pyytää, että Jeesus tulee elämäsi Herraksi. Tässäkin kohtaa voi tulla epäilyksiä, että; ’mitä jos Jeesus vaatii minulta jotain sellaista, mihin en kykene’ tai; ’mitä jos kaikki onkin huijausta ja joudun pahaan paikkaan kun antaudun näkymättömälle voimalle’, jne.

Luota Jeesukseen, Hän tuntee sinut täydellisesti ja auttaa kaikessa lempeästi eteenpäin. Hän ei laita sinua sellaisiin tehtäviin, joihin et pysty, vaan Hän valmistaa sinua kaikissa vaiheissa etukäteen ja näyttää tietä edeltä. Jeesus on kaikin tavoin nimensä mukaisesti Hyvä Paimen ja Hän tietää, että olet kaunis Jumalan luomus, jolle on Jumalan suunnitelma jo valmiina odottamassa. Et ole turhaan syntynyt tähän maailmaan, vaan sinun elämälläsi on tarkoitus.

Heti, kun olet saanut synnit anteeksi Jeesuksen veren kautta, huono omatuntosi on poissa. Olet puhdistettu Jeesuksen verellä ja Pyhän Hengen tulella ja olet turvassa. Tunnet sellaista sisäistä rauhaa, jota et ole ennen tuntenut. Voit katsoa peiliin hyvillä mielin, sillä olet saanut uuden identiteetin Kristuksessa. Hän luo uutta ja ihanaa sinussa sen jälkeen joka päivä. Kiitä Jeesusta armosta ja rakkaudesta ja ole turvallisella mielin.

Katsokaa esirukouspyynnöt täällä