Universumin lapsi vai Jumalan lapsi ?

Wikipediassa määritetään universumi näin: ”Maailmankaikkeus (lat. universum) eli kaikkeus eli universumi tarkoittaa kaiken olemassa olevan kokonaisuutta. Maailmankaikkeus käsittää avaruuden ja siinä olevan aineen ja energian. Maailmankaikkeutta määriteltäessä erotetaan toisistaan havaittava maailmankaikkeus ja koko maailmankaikkeus. Havaittava maailmankaikkeus tarkoittaa maailmankaikkeuden havaitsijalle näkyvää osaa. Havaittava maailmankaikkeus on alue, jolta tuleva valo on ehtinyt saavuttaa Maan. Nykyhetkellä havaittavan maailmankaikkeuden halkaisijaksi on arvioitu 93 miljardia valovuotta. Maailmankaikkeutta voi tutkia, mutta koko maailmankaikkeuden kokoa ei voi havaita. Koko maailmankaikkeudesta on kuitenkin mahdollista luoda teoreettisia malleja, esimerkiksi alkuräjähdysteoria.”

Universumi ja Jumala ovat kaksi eri asiaa

Nykyisin puhutaan paljon universumista ja kuinka jotkut rukoilevat universumilta apua. Siinä ’uskossa’ ohitetaan Kaikkivaltias Jumala ja Jeesus, joka on sovittaja ihmisen ja Jumalan välillä. He, jotka rukoilevat avukseen universumia, uskovat ilmeisesti alkuräjähdysteoriaan, eivätkä Jumalan luomistyöhön. Kuinka se ’sattumalta’ syntynyt maailmankaikkeus voisi vastata pienen ihmisen yksityisiin rukouksiin ? Kuinka maailmankaikkeus voisi järjestää niin nerokkaita ja luovia rukousvastauksia kuin Jumala voi ?

Alkuräjähdysteoriasta sen verran, että teoriat ovat aina vain ihmisten keksimiä teorioita. Teoriat eivät siis ole totuuksia, vaan olettamuksia, jotka voivat milloin tahansa muuttua, kun joku uusi tutkija keksii uuden teorian, joka kumoaa edellisen.

Pyhän Hengen ilmoitukset ihmisille tulevat Kaikkivaltiaalta – joka hallitsee kaikkea maailmankaikkeudessa – ja sen vuoksi ne ovat totta. Raamatun kirjat ovat syntyneet Pyhän Hengen ilmoituksesta ja ne todistavat Jeesuksen elämästä maan päällä ja Hänen ylösnousemuksestaan.

”Ja hän sanoi heille: ”Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta. ”

Johannes 8 : 23 – Jeesuksen sanoja

”Minä puhun, mitä minä olen nähnyt Isäni tykönä: niin tekin teette, mitä olette kuulleet omalta isältänne.”

Johannes 8 : 38 – Jeesuksen sanoja

Vanhasta St Paulin kirkosta Baltimoresta on löytynyt vuonna 1692 seuraava kirjoitus. Siinäkin kirjoitetaan universumista, mutta se ei ole kuitenkaan Jumalan totuus, vaikka kirjoitus onkin kirkosta löytynyt. Me olemme Jumalan lapsia, emme universumin lapsia. Jumala on luonut ihmisen ja universumin. Muilta osin vanhassa kirjoituksessa on hyviä elämän ohjeita, kokeneelta ihmiseltä nuorelle:

”Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista, mikä rauha kätkeytyy hiljaisuuteen. – Niin pitkälle kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista, pysy hyvissä väleissä kaikkien ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti ja selkeästi ja kuuntele muita. Vältä äänekkäitä ja hyökkäileviä henkilöitä. He ovat piina sielulle. Jos vertailet itseäsi muihin, voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on olemassa suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse. – Iloitse saavutuksistasi yhtä lailla kuin suunnitelmistasi. Säilytä kiinnostus elämäntyöhösi, olipa se kuinka vaatimaton tahansa; se on todellista kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihteluissa. Harrasta varovaisuutta liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Älköön se kuitenkaan tehkö sinua sokeaksi sille, mitä hyvyyttä on olemassa. – Ole oma itsesi. Älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja hurmattomuuden keskellä se on ikuista kuin ruoho. – Ota lempeästi vastaan vuosien antama neuvo luopumalla tuskattomasti nuoruuteen kuuluvista asioista. Kasvata ja vahvista henkeäsi suojaamaan sinua äkillisen epäonnen kohdatessa. Mutta älä masenna itseäsi kuvittelemalla: monet pelot ovat uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä. – Terveellistä itsekuria unohtamatta ole lempeä itseäsi kohtaan. Olet universumin maailmankaikkeuden lapsi, et vähempää kuin puut ja tähdet, sinulla on oikeus olla täällä. – Säilytä rauha Jumalan kanssa, olkoonpa kuvasi hänestä mikä tahansa ja mitä lienevätkin toimesi ja rientosi. Elämän hälisevän sekasorron keskellä säilytä rauha sielusi kanssa. Koeta olla onnellinen.” Tuntematon, 1692