Älkää kutsuko kuolleiden henkiä, älkää puhuko liikaa pimeyden vallasta

”Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.”

Kolmas Mooseksen kirja 19 : 31

Kuolleita ei saa häiritä, eikä heistä saa puhua pahaa. Vanha hyvä sanonta on poisnukkuneelle : ’Lepää rauhassa’. Miksi kysyisimme neuvoja kuolleelta läheiseltä, kun meillä on Kaikkivaltias Jumala, joka on paras neuvonantajamme. Jumala tuntee meidät paremmin, kuin kukaan läheisemme tuntee, tai on koskaan tuntenut. Me ihmiset emme tarkkaan tiedä, millainen on Tuonela, mutta Raamattu opettaa, että kaikki kuolleetkin herätetään viimeiselle tuomiolle, sitten kun sen aika on tuhatvuotisen rauhan valtakunnan jälkeen, jolloin kuninkaamme Jeesus Kristus tulee tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Hyvän ja pahan taistelussa on käytetty ristiä jo vuosisatoja, sillä paha pakenee Jeesusta Kristusta, joka on jo voittanut maailman, koska Jeesus otti synnin vallan pois ristinkuolemalla. Elokuvissa demoneille on näytetty ristiä, jolloin ne pakenevat. Saatananpalvojat kantavat mukanaan usein nurinpäin käännettyä ristiä, merkkinä kapinallisuudesta Jumalaa vastaan. Sillä he tahtovat levittää synkkää sanomaa, ettei Jumalaa ole. Yksistään oikein päin oleva ristin muotoinen esine ei riitä pitämään pahaa loitolla, vaan ihmisellä täytyy olla aito usko Jeesukseen. Jos ristinmuotoinen koru kaulassa tuntuu lohduttavalta, ei siitä haittaakaan ole, jos muistaa, että suojelus ei ole esineessä itsessään, vaan Jumalan Hengessä. Enkelit suojelevat uskovaa, olipa hänellä ristiä tai ei. Ristikorun tarkoitus on muistuttaa ja todistaa Kristuksen armosta ja rakkaudesta, mutta se ei ole taikakalu, niinkuin ei mikään muukaan maallinen esine ole. Rukousnauha, jossa on risti, auttaa keskittymään rukoukseen, mutta Jumalan siunaus ei tule rukousnauhan vuoksi, vaan ihmisen uskon vuoksi. Ristinmerkki sen sijaan on suojaava, kun sanomme ’Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen haltuun’ samalla kun teemme ristinmerkin oikealla kädellä; otsa – rinta – vasen olkapää – oikea olkapää.

Rukousnauha. Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

On hyvä muistaa, että paholaisesta, helvetistä ja demoneista ei ole viisasta puhua ääneen liian usein. Olen huomannut, että niitä henkivoimia, mistä ihmiset ääneen usein puhuvat, niitä he kutsuvat tietämättään puoleensa. He, jotka usein puhuvat pimeyden valloista, he kokevat demonisia ilmestyksiä ja näkyjä helvetistä enemmän kuin he, jotka eivät puhu niistä. Joissakin seurakunnissa edellä mainitut ovat yleisenä tapana, koska he ovat uteliaita kaikelle yliluonnolliselle. Tulen kanssa ei pidä kuitenkaan leikkiä, siitä voi sairastua. Jatkuva kiroileminenkin voi kutsua pimeyden valtoja puoleensa, esimerkiksi sairauden ja epäonnen muodossa. Pimeyden valtoja vastaan ei ihmisen tarvitse yleensä taistella, vaan riittää, kun katsoo Kristuksen valoon päin, luottaa Häneen, lukee Raamatun Sanaa ääneen ja rukoilee. Jumalan enkelit taistelevat puolestamme.

Ääneen puhutulla sanalla on vaikutusta ja siksi on hyvä puhua Jumalan rakkaudesta, Pyhästä Hengestä ja Jeesuksesta, sillä hyvät sanat kutsuvat hyviä voimia puoleemme. Samoinhan vaikuttavat myös rakastavat sanat lähimmäiselle tai lapselle, ne kohottavat mieltä, kannustavat ja lohduttavat. Pahat sanat murskaavat, joskus pitkäksikin aikaa, varsinkin, jos ei ole pyytänyt sitä varten Jumalan suojelusta.

Jos läheistäsi tai sinua kiusataan, rukoile Jumalaa Jeesuksen nimessä ja veressä asettamaan taivaallinen lähestymiskielto läheisesi tai sinun itsesi ympärille, joka estää pahojen aikeiden läpipääsyn. Se on yhtäkuin enkelien suojelus. Pyydä rukouksessa myös, että muiden ihmisten pahat sanat eivät heikentäisi sinua, vaan muistaisit aina, että olet Jumalalle rakas ja arvokas. Siunausta sinulle ❤