Rakenna itsetuntosi Jeesuksen varaan, niin mikään epäonnistuminen ei muserra

”Parempi kultaa on hankkia viisautta, kalliimpi hopeata hankkia ymmärrystä.

Sananlaskut 16 : 16

Jos rakennat itsetuntosi ja omanarvontuntosi menestyksen ja varallisuuden varaan, olet suuressa pulassa, jos menetät yhtäkkiä kaiken tuon maallisen omaisuuden. Monet ovat masentuneet, jopa lopettaneet elämänsä, kun ovat kokeneet epäonnistumisia. Se on turhaa kärsimystä, täysin turhaa itsensä armotonta ruoskimista.

Ihmiselämä on paljon tärkeämpää kuin kylmä raha tai menestyksen tuoma kunnia. Sielun pelastus on vielä sitäkin kallisarvoisempaa.

Jeesus otti ruoskaniskut ja häpäisyn vastaan meidän kaikkien puolesta – myös sinun puolestasi -, jotta kenenkään ei tarvitse musertua minkään taakan alla. Toistan : ei minkään taakan alla. Jeesuksen rakkaus rakentaa sinusta uuden ehjän ihmisen, riippumatta siitä, mitä menetyksiä, pettymyksiä tai epäonnea olet elämässä kokenut. Kun rakennat itsetuntosi Jeesuksen varaan, et joudu pettymään itseesi niin musertavalla tavalla, kuin joutuisit pettymään ilman Häntä.

Sinä olet Jeesukselle rakas, R-A-K-A-S. Vaikka menettäisit kaiken maallisen, sinulla on silti kaikki, mikä on oikeasti tärkeää, kun sinulla on Jeesus.

Jeesus toimii omalla tavallaan korjatakseen ihmisen rikkinäisyyttä. Hän ei välttämättä anna takaisin menetettyjä miljoonia, tappiollista yritystä, tai menetettyjä läheisiä, mutta Hän antaa jotain tärkeämpää; pelastusvarmuuden ja sisäisen rauhan, joille ei ole vertaa maanpäällisissä nautinnoissa. Sisäisestä rauhasta käsin on huomattavasti kevyempää kohdata elämän vastoinkäymiset. Jeesus rakentaa sinulle terveen itsetunnon, joka kykenee antamaan itselleen ja muille anteeksi. Vaikka ihmiset eivät antaisi sinulle anteeksi, Jeesus on lunastanut ristillä sinulle armon Jumalan edessä. Taivaan Isän mielipide on tuhatkertaisesti tärkeämpää kuin kenenkään ihmisen mielipide. Kun kykenet antamaan Jeesuksen armon avulla itsellesi anteeksi, muidenkin ihmisten on helpompi olla armeliaita sinua kohtaan, koska he näkevät mielenrauhasi.

Näin otat Jeesuksen vastaan: Pyydä rukouksessa Taivaan Isältä anteeksi kaikkia syntejäsi ja virheitäsi Jeesuksen nimeen ja vereen vedoten. Pyydä, että Jeesus tulee elämäsi Herraksi. Lue Pyhää Raamattua ja käy seurakunnan tapahtumissa ja kirkossa ehtoollisella. Noudata Jeesuksen opetuksia, pyri elämään Hänen tahtonsa mukaan. Usko, että olet saanut kaiken anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Älä lannistu, vaan odota kärsivällisesti, miten Pyhä Henki sinua ohjaa, muokkaa ja kasvattaa vähitellen. Pyhällä Hengellä on taito hioa terävimmätkin särmät ihmisestä pois. Älä usko kiusaajan syytöksiä, sillä Jeesus Kristus on jo voittanut maailman ja sinä saat olla osallinen siitä suuresta voitosta.

Jos olet tehnyt rikoksia: Tunnusta rikoksesi virkavallalle ja kärsi lainmukainen rangaistuksesi loppuun asti. Usko ei vapauta maan laista. Jeesus pelasti rikollisen ristillä ja Hän on pelastava sinutkin ikuiseen elämään, kun uskot Häneen ja tottelet Häntä. Jeesus on sinun esirukoilijasi.

Jeesuskin oli sielunvihollisen kiusattavana:

”Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat ja sanoi hänelle: ’Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun.’ Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ’Kirjoitettu on; Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman.’ ”

Luukas 4 : 5 – 8

Jumala siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, ja valistakoon kasvonsa sinulle. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen

Photo by Rodolfo Clix on Pexels.com