Viina on vihollinen

”Kenellä on voivotus, kenellä vaikerrus ? Kenellä torat, kenellä valitus ? Kenellä haavat ilman syytä ? Kenellä sameat silmät ?

Niillä, jotka viinin ääressä viipyvät, jotka tulevat makujuomaa maistelemaan.

Älä katsele viiniä, kuinka se punoittaa, kuinka se maljassa hohtaa ja helposti valahtaa alas.

Lopulta se puree kuin käärme ja pistää kuin myrkkylisko.

Silmäsi outoja näkevät, ja sydämesi haastelee sekavia.

Sinusta on kuin makaisit keskellä merta, on kuin maston huipussa makaisit.

’Löivät minua, mutta ei koskenut minuun; pieksivät minua, mutta en tiennyt mitään. Milloinkahan herännen ? Tahdonpa taas hakea tätä samaa.’ ”

Sananlaskut 23 : 29 – 35

Jeesus joi viiniä, ruokajuomana. Me juomme messussa ehtoollisella viiniä symbolina Jeesuksen vuodattamalle armoverelle. Nämä seikat eivät kuitenkaan puolla alkoholin väärinkäyttöä.

Alkoholi aiheuttaa riippuvuutta ja vaarantaa terveyden ja hengen. Yleisimmät syövän aiheuttajat ovat alkoholi ja tupakka. Nykyisin yhä nuoremmat lapset pitävät runsasta alkoholin käyttöä ’normaalina’ ajanvietteenä, vaikka nuorten elimistöt eivät edes kykene polttamaan alkoholia. Miksi ihminen oksentaa, kun juo alkoholia ? Vastaus : koska ihmisen elimistö ei halua sellaista myrkkyä vastaanottaa. Miksi ihmiset haluavat myrkyttää itsensä vapaaehtoisesti ?

Päihderiippuvaiset menettävät koko elämänsä viinalle. Kaikki katoaa viinapirun myötä : ystävät, perhe, työpaikka, lapset, kunnia, moraali, itsekunnioitus, henkinen ja fyysinen terveys, varallisuus, koti ja lopulta koko elämä. Pahinta on, että alkoholinhuuruisessa elämässä on vaikeaa pitää yhteyttä Jumalaan ja siten jää paitsi kaikesta siitä hyvästä, mitä Jumala on ihmisen elämään varannut.

Viina on ihmisen vihollinen. Sen luoma ilo on keinotekoista harhaa, ihminen tekee vain hölmöyksiä ja nolaa itsensä humalatilassa. Kokonaisuutena ajatellen siitä lyhyestä ’ilosta’ seuraa kymmenkertaisesti surua, häpeää ja menetyksiä. Viina ei vie pois elämän vaikeuksia, se on pahin mahdollinen ’lohtujuoma’, joka vain syventää vaikeuksia. Vaikeudet eivät ole syynä päihderiippuvuuteen, vaan syynä on viina itse, joka aiheuttaa riippuvuutta, kun sitä varomattomasti käyttää. Jo säännöllinen juominen viikonloppuisin voi johtaa alkoholismiin ja moniin vakaviin sairauksiin. Jos alkoholia ei osta, sitä ei voi juodakaan. Päätös kieltäytyä täytyy siis tehdä vain ostotilanteessa. Erityisesti kristittyjen tulee toimia raittiin elämän esimerkkeinä.

Jeesuksen rakkaus antaa oikeaa ja kestävää iloa. Hän voi vapauttaa sinut viinan kirouksesta, kun otat Hänet vastaan. Hän antaa anteeksi ja rakentaa sinusta uuden ihmisen. Hän vuodatti verensä meidän kaikkien edestä, myös sinun edestäsi. Turvaa Häneen, joka on meidät lunastanut, niin voit kerran ilolla kohdata Taivaan Isän kasvoista kasvoihin. Taivaan Isän siunausta ❤

Muistathan rukoilla esirukouksia, katso täältä