Taivaaseen pääsyn ehtona on pyhitys

”Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus. Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan; ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa.”

Johannes 17 : 17 – 19 Jeesuksen sanoja

”Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.”

Kirje hebrealaisille 12 : 14

Heille, joille käsite ’pyhitys’ on vielä tuntematon, kerrottakoon, että pyhitys tulee vanhurskauttamisen jälkeen. Ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän pyytää rukouksessa Taivaan Isältä anteeksi kaikkia rikkomuksiaan Häntä vastaan ja ottaa vastaan Jeesuksen lunastaman armon, eli anteeksiannon, vanhoille synneilleen. Kun ihminen näin avautuu ottamaan vastaan Kristuksen, Pyhä Henki tulee ihmiseen ja alkaa vähitellen johdattamaan, puhdistamaan, lohduttamaan ja kasvattamaan ihmistä sisältä käsin. Näin alkaa pyhitys, jota jatkuu niin kauan kuin ihminen elää uskossa Jeesukseen. Pyhityksessä ihminen tulee tuntemaan ainoan oikean totuuden, sillä Pyhä Henki todistaa Jeesuksesta ja Raamatun Sanasta.

Mistä sitten tiedämme, että olemme pyhittyneitä ? Ainakin sen tietää siitä sisäisestä rauhasta ja totuuden tuntemisesta, minkä Jeesus antaa ihmisen sydämeen ja henkeen. Sen tietää siitä, että synti näyttää likaisemmalta kuin ennen ’maailmallisessa minässä’ edes ymmärsikään ja tulee suurempi halu vastustaa sitä jo ajatustenkin tasolla. Pyhityksen tietää olevan käynnissä, kun ymmärtää Raamatun Sanaa paremmin kuin ennen ja näkee sen olevan täysin totta. Pyhitystä ei voi kukaan itse saada aikaan, eikä sitä voi kuvitella.

Pyhitys annetaan taivaasta suurella armolla ja rakkaudella ihmiselle, sillä Kaikkivaltias Pyhä Taivaan Isä haluaa valmistaa meitä olemaan tarpeeksi pyhiä taivaan valtakuntaa varten. Emme pääse Jumalan täydellisen pyhyyden luo synnin tahrimina, vaan ainoastaan Jeesuksen armoveren peseminä ja Pyhän Hengen pyhityksen vuoksi. Sen vuoksi uskovat vertauskuvallisesti ’puetaan puhtaisiin vaatteisiin’ sisäisen Pyhän Hengen puhdistuksen kautta. Ihmisessä elää kuitenkin aina osittain myös vanha maailmallinen, syntiin lankeava ihminen, joten Sanan lukeminen ja kuuleminen säännöllisesti on tärkeää, jotta maailmallisuus ei pääse voitolle meissä. Kun kestämme loppuun asti, palkkio on oleva suuri taivaassa, jossa kuolemaa, kiusausta ja kärsimystä ei ole.

Kiitos Taivaan Isälle suuresta armosta ja rakkaudesta! Siunausta sinulle ❤

Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com