Herra ilmestyi kuningas Salomolle

”Kun Salomo oli lakannut rukoilemasta, tuli taivaasta tuli ja kulutti polttouhrin ja teurasuhrit, ja Herran kirkkaus täytti temppelin, niin että papit eivät voineet mennä Herran temppeliin; sillä Herran kirkkaus täytti Herran temppelin.

Ja kun kaikki israelilaiset näkivät tulen tulevan alas ja näkivät temppelin päällä Herran kirkkauden, polvistuivat he kivillä lasketulla pihalla kasvoillensa maahan ja rukoilivat ja kiittivät Herraa siitä, että hän on hyvä, että hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Sitten kuningas ja kaikki kansa uhrasivat teurasuhrin Herran edessä.

Ja kuningas Salomo uhrasi teurasuhrina kaksikymmentäkaksi tuhatta raavasta ja satakaksikymmentä tuhatta lammasta. Näin he, kuningas ja koko kansa, vihkivät Herran temppelin.”

Toinen Aikakirja 7 : 1 – 5 Vanha Testamentti

Koko Israel vietti temppelin vihkimistä 7 päivää ja juhlaa 7 päivää. 23.7. Salomo päästi kansan menemään majoihinsa ja he menivät iloisella mielin sen vuoksi, mitä Herra oli tehnyt heille.

”Kun Salomo oli saanut valmiiksi Herran temppelin ja kuninkaan linnan ja menestynyt kaikessa, mitä oli ajatellut tehdä Herran temppelissä ja omassa linnassaan, ilmestyi Herra Salomolle yöllä ja sanoi hänelle:

’Minä olen kuullut sinun rukouksesi ja valinnut tämän paikan uhripaikakseni. Jos minä suljen taivaan, niin ettei tule sadetta, jos minä käsken heinäsirkkain syödä maan tahi jos minä lähetän ruton kansaani, mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palajavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi. Nyt minun silmäni ovat avoinna, ja minun korvani tarkkaavat rukouksia tässä paikassa.”

Toinen Aikakirja 7 : 11 – 15 VT

Herra asetti ehdon, että jos kansa kääntyy pois Hänestä ja ryhtyy palvomaan muita jumalia, Herra hylkää temppelin ja antaa tapahtua maalle pahoja asioita. Painotan sanoja: ’antaa tapahtua’, eli Herran suojelus ei ole maan ja kansan päällä silloin kun kansa itse kääntyy pois Herran tuntemisesta ja kumartaa muita jumalia.

Nykyaikanakin on monia epäjumalia, taikakaluja ja jumalolentojen kuvia, joita ihmiset palvovat eri puolilla maailmaa ja myös täällä Suomessa, eivätkä he käänny ainoan todellisen Jumalan puoleen. Heiltäkin puuttuu Herramme suojelus, johdatus, rakkaus ja armo. Jokaisella on kuitenkin vielä aikaa kääntyä todellisen Jumalan puoleen ja saada Kristuksen lunastama armo ja rakkaus osakseen. Mitä enemmän maassa on todelliseen Jumalaan uskovia ja rukoilevia ihmisiä, sitä siunatumpi koko maa on.