Epäuskovan vastustus

Meillä uskovilla on velvollisuus puhua uskostamme, siihen velvoittaa Jeesuksen lähetyskäsky. Uskovalla ei ole oikeutta salata ja pitää vain itsellään Jeesuksen lunastamaa armoa, iloa ja rauhaa, sillä se on tarkoitettu kaikille ihmisille.

Tämän ilosanoman levittäminen ei ole kuitenkaan helppo tehtävä, sillä epäuskoisen ensimmäinen reaktio voi olla torjuva ja jopa vihamielinen, vaikka mitään painostusta ei uskovan puolelta tapahtuisikaan. Joskus vihaan riittää vain se, että epäuskoinen tietää jonkun ihmisen elävän uskossa.

Monien epäuskoisten kohdalla tämä vastustus tarkoittaa käytännössä sitä, että he mieluummin pitävät kiinni elämän monista kärsimyksistä, kuin kääntyvät auttavan Jumalan puoleen. Moni saarnaaja sanoo, että tämä johtuu siitä, että sielunvihollinen pitää heitä tiukassa otteessaan. Vihollinen haluaa, että ihmiset kärsivät, mutta Jumala haluaa, että ihmiset parantuvat ja voivat hyvin.

Epäuskovan vastustus on ennenkaikkea tietämättömyyttä siitä, mitä kaikkea hyvää usko Jumalaan voi antaa elämään. Tietämättömyyttä kuvataan Raamatussa sanoilla ’elää pimeydessä’. Epäuskova ihminen elää oman tietämättömyytensä pimeydessä ja vaalii vääriä ennakkoluuloja. He itse luulevat vastustavansa uskovia ihmisiä ja uskonnollisuutta, mutta todellisuudessa he vastustavat itse Jumalaa, luojaansa, jolle he ovat kääntäneet selkänsä ja kapinoivat Häntä vastaan. Uskovat ihmiset ovat vain välikäsiä epäuskoisen ihmisen ja Jeesuksen välissä. Korkein sovittaja ja välikäsi on kuitenkin itse Herramme Jeesus Kristus, joka lunasti meille syntisille armon Kaikkivaltiaan Jumalan edessä.

Epäuskoisen on hyvä ymmärtää tämä asia; pohjimmiltaan et kapinoi sanansaattajia vastaan, vaan Kaikkivaltiasta Jumalaa vastaan.

Taistelussa Jumalaa vastaan ihminen häviää aina, sillä Raamatun Sana on totuus.

  • Jeesus sanoi : ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”. Johannes 14 : 6
  • Jeesus sanoi myös : ”Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.” Luukas 11 : 23.
  • Jeesus sanoi Sanan voimasta : ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.” Markus 13 : 31.
  • Evankeliumin levittämisen vaikeudesta Jeesus sanoi : ”Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” Markus 13 : 13.
  • Lopun ajoista Jeesus sanoi : ”Ja sitä ennen pitää evankeliumi saarnattaman kaikille kansoille.” Markus 13 : 10
  • Jeesus sanoi opetuslapsilleen ja samalla meille kaikille uskoville Sanan julistuksesta: ”Sillä te ette itse puhu, vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä.” Matteus 10 : 20
  • Uskovien esimerkistä Jeesus sanoi : ”Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut – että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.” Johannes 13 : 34 – 35. Tämä on myös tärkeä ohje valitessa sopivaa seurakuntaa; jos kristityt ovat seurakunnassa sovussa keskenään, heillä on oikea usko Jeesukseen. Seurakunta, jossa kohdellaan lähimmäisiä väärin, ei ole sellainen seurakunta, mihin pitäisi liittyä.

Jeesus sanoi epäuskoisille veljilleen maailman vihasta : ”Teitä ei maailma voi vihata, mutta minua se vihaa, sillä minä todistan siitä, että sen teot ovat pahat.”

Johannes 7 : 7

Joskus epäuskovat sanovat, että uskovat ’loukkaavat’ ihmisiä, kun he puhuvat synnistä ja sitten ’piiloutuvat Jumalan selän taakse’ vetoamalla Raamatun Sanaan. Maailma voi nähdä asian näin, mutta uskova näkee sen toisin; uskova tarjoaa vapautusta synnin vallasta ja loputtomista kärsimyksistä, joita synti saa aikaan. Tietysti uskova vetoaa julistuksessaan evankeliumiin, sillä se on meidän oppaamme, oikeutemme, ilomme ja valomme Kristuksessa.

Raamatun vaikeimmin ymmärrettävä asia liittyy siihen, voivatko vain ’Jumalan valitut’ tulla uskoon.

  • Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka eivät uskoneet siihen, että Jeesus on Jumalan poika : ”Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta.” Johannes 8 : 47.
  • Jeesus sanoo Jumalan valituista : ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Profeetoissa on kirjoitettuna: ’Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi’. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.” Johannes 6 : 44 – 45.

Monet Jeesuksen opetuslapsista vetäytyivät pois, koska heidän uskonsa ei ollut aitoa. Jeesus kysyi kahdeltatoista opetuslapselta, että tahtovatko hekin mennä pois. Pietari sanoi Jeesukselle : ”Herra, kenen tykö me menisimme ? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat; ja me uskomme ja ymmärrämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.”

  • Jeesus vastasi heille: ”Enkö minä ole valinnut teitä, te kaksitoista ? Ja yksi teistä on perkele.” (Juudas Iskariot) Johannes 6 : 66 – 70

Pietarin sanat osuivat oikeaan: ”Herra, kenen tykö me menisimme?” Maailmassa ei ole muuta totuudellista ja armollista vaihtoehtoa kuin Jeesus. Ilman Jeesusta olisimme yksin tässä elämässä ja tuonpuoleisessa, ilman Jeesusta eläisimme valheessa ja pimeydessä, vihollisen riepoteltavana. Ei ole olemassa muuta oikeaa tietä kuin tie Jeesuksen seuraajana, Hänen kanssaan ja Hänessä. Ainoastaan Jeesuksen ristinkuoleman ansiota on, että Pyhä Kaikkivaltias Jumala antaa meille anteeksi tottelemattomuutemme ja kapinamme Häntä vastaan ja vain Jeesuksen ansiota on, että pääsemme ikuiseen ja ihanaan taivaan kotiin tämän elämän jälkeen.

”Sillä minä olen tullut taivaasta, en tekemään omaa tahtoani, vaan hänen tahtonsa, joka on minut lähettänyt. Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä.”

Johannes 6 : 38 – 39

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.