Pyhä Henki ohjaa pienissäkin asioissa

”Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.”

Johannes 15 : 26

Pyhän Hengen eli Puolustajan tärkein työ on todistaa Jeesuksesta, armosta ja Jumalan rakkaudesta. Pyhä Henki toimii myös oppaana ja lohduttajana, josta varmaankin jokaisella kristityllä on jotain kokemusta. Mikään asia ihmisen elämässä ei ole liian pientä tai liian suurta Pyhälle Hengelle.

Omasta elämästä voin kertoa muutaman esimerkin, kuinka Pyhä Henki on puhunut minulle. Pyhä Henki puhuu usein lyhyesti, parilla sanalla. Olin aika vasta huolissani eräästä asiasta ja mietin sitä aamusta iltaan monta päivää. Kuulin silloin Pyhän Hengen sanovan: ”Ei ole mitään hätää”. Toisen kerran Pyhä Henki muistutti minua pienessä arjen asiassa. Olin ostanut nyt korona-aikaan ruokaa kerralla enemmän. Lastasin ruoat kaappeihin ja jääkaappiin, johon laitoin osan hedelmistä, jotta ne pysyisivät kauemmin tuoreina. Parin päivän päästä puuhastelin jotain ihan muuta olohuoneessa, kun kuulin Pyhän Hengen äänen yhtäkkiä sanovan: ”Banaanit”. Menin jääkaapille ja huomasin, että banaanit alkoivat jo tummua, en ollut itse sitä huomannut. Pyhä Henki huolehti minusta kuten äiti, ettei tulisi ruokahävikkiä. Näin yksinkertaisessa asiassakin Pyhä Henki ohjaa, mikseipä sitten suuremmassa. Pyhä Henki on usein varoittanut vaarasta etukäteen ja ohjannut elämän isoissa muutoksissa. Joidenkin tapahtumien laajemman merkityksen on ymmärtänyt kunnolla vasta ajan kuluessa, niin hienovaraisesti ja varmasti Henki on ohjannut ja aina oikeaan suuntaan. Tämä on todistanut minulle, että minunkin tavallisella elämällä on taivaallinen suunnitelma, jota kohti Pyhä Henki ohjaa. Pyhä Henki antaa myös ihmeellistä sisäistä rauhaa, jota maailma ei voi antaa. Maailma antaa pelkoa, surua ja levottomuutta, mutta Pyhä Henki antaa rauhaa, iloa ja sydämen rohkeutta.

Me emme ole yksin päivääkään, kun otamme Kristuksen elämäämme. Hän näkee ja kuulee kaiken, pienet ja suuret asiat. Hän haluaa meille pelkkää hyvää ja sen vuoksi Hän lähetti Pyhän Hengen ohjaamaan ja todistamaan Kristuksesta, jotta maallinen elämämme olisi tasapainossa, uskomme pysyisi lujana loppuun asti ja pääsisimme lopulta taivaan kotiin Isän luo.

”Mutta olethan sinä Herra, meidän isämme; me olemme savi, ja sinä olet meidän valajamme, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa.”

Jesaja 64 : 8
Image by Jill Wellington from Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.