Jumala avasi Raamatun kohdan

Ajattelin juuri äsken erästä tuntemaani miespuolista henkilöä, jonka haluaisin löytävän uskon Jeesukseen. Hän on kieltänyt Jumalan olemassaolon, mutta uskoo kyllä muihin henkivoimiin, kuten poltergeist ilmiöihin ja ennustajiin, kuten niin moni muukin, joka ei usko kuitenkaan Jumalaan. Pyysin Jumalalta rukouksessa, että hän osoittaisi minulle tähän mieheen sopivan Sanan ja avasin Raamatun, jolloin tämä evankeliumin kohta avautui heti, jossa Jeesus kertoo tämän vertauksen:

”Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Ja nuorempi heistä sanoi isälleen: ’Isä, anna minulle se osa tavaroista, mikä minulle on tuleva.’

Niin hän jakoi heille omaisuutensa. Eikä kulunut montaakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti. Mutta kun hän oli kaikki tuhlannut, tuli kova nälkä koko siihen maahan, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Ja hän meni ja yhtyi erääseen sen maan kansalaiseen ja tämä lähetti hänet tiluksilleen kaitsemaan sikoja.

Ja hän halusi täyttää vatsansa niillä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Niin hän meni itseensä ja sanoi : ’Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: ’Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.’

Ja hän nousi ja meni isänsä tykö. Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi. Mutta poika sanoi hänelle:

Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua pojaksesi kutsutaan.’

Silloin isä sanoi palvelijoilleen: ’Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.’ Ja he rupesivat iloa pitämään.”

Luukas 15 : 11 – 24

Jokainen meistä voi samaistaa itsensä tähän tuhlaajapoikaan, ainakin symbolisessa mielessä. Jokainen on tehnyt vääryyttä Taivaallista Isää vastaan tavalla tai toisella. Siitä huolimatta Isä on armossa ja rakkaudessa mittaamaton poikansa Jeesuksen Kristuksen tähden. Niin kuin tarinan maallinen isä tuli poikaansa vastaan avosylin, niin meidän taivaallinen Isämmekin tulee meitä vastaan rakkaudella, kun itse hylkäämme väärät polut ja lähestymme Häntä anteeksipyytävästi. Mikään synti ei ole niin suuri, etteikö Kristuksen sovintotyö olisi sitä jo Jumalan edessä sovittanut. Jeesus sanoi: ”Minä olen jo voittanut maailman”, Hän osoitti sillä, että kiusaus, synti ja kuolema joutuvat väistymään Hänen rakkautensa edessä.

Raamatun tarina jatkuu niin, että tuhlaajapojan veli tuomitsi veljensä, mutta isä antoi silti anteeksi. Niin myös ihmisten moraalinen tuomio toinen toisiaan kohtaan joutuu väistymään Kristuksen rakkauden edessä, sillä Hän sanoi: ”Joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven”.

Raamatun Sana on ikuista ja varmaa. Jokainen Sana on voimallista ja totta. Mitkään pimeyden voimat eivät voi taistella Pyhää Sanaa vastaan ja sen vuoksi Raamattu on ollut opaskirjamme jo yli 2000 vuotta.